Trenér Václav Prospal opouští Jihočeský kraj, odlétá na Floridu

15. březen 2021

V tomto pořadu budou hrát hlavní roli dvě jména. Václav Prospal a Karel Poborský. Nejprve ten první jmenovaný. Hokejový trenér. Jako hráč byl úžasný. Na osobním kontě má dva tituly mistra světa. Pomohl vybojovat bronz na olympijských hrách. Ve slavné NHL odehrál přesně 1 108 zápasů. Z Českých Budějovic odchází na Floridu jako trenér. 

Po sezoně byl Václav Prospal hodně vidět i slyšet. A my u toho samozřejmě byli s mikrofonem. Jako hráč byl mimořádně úspěšný, jako trenér na velký úspěch zatím čeká. Snad se za něj dá považovat postup s Motorem do extraligy. Abychom ale byli opravdu spravedliví, Motor postupoval sice s náskokem, jenže v nedohrané sezoně. A v extralize udělali spoustu chyb nejen brankáři, obránci i útočníci, ale také trenér.

Tady je jeho pohled:

Hokejisty Českých Budějovic povede po odchodu Václava Prospala jako hlavní kouč Jaroslav Modrý (na snímku)

„Budu se na to dívat jako na celek, jako na tři roky. Bohužel, letošní sezóna se vůbec nepovedla, bylo to svým způsobem hodně těžký, minulý rok překoná pocit toho, co jsme prožívali letos, i když frustrace bylo strašně moc. To, co se nám podařilo vloni a co tým dokázal a respekt od soupeřů, který nám projevili tím, že nás dostali do nejvyšší soutěže, to asi přebije i toto zklamání postupem času.“

Celé jeho vyjádření si poslechněte ve Sportovních ozvěnách online.

Výsledky

Přehled výsledků zahájíme informací, která v závěru týdne rozvířila fotbalové dění. Na post předsedy Fotbalové asociace České republiky kandiduje jihočeský rodák Karel Poborský.

Pracovat musí znovu od začátku fotbalisté Dynama České Budějovice, kterým se ve fotbalové Fortuna lize vůbec nedaří. Nejlepší jihočeský fotbalový tým nastoupil k utkání ve Zlíně. Ale návrat domů je smutný, bez bodů. Svěřenci trenéra Davida Horejše se trápí. Nejen výsledkově, ale i herně. Přestože byl trenér paradoxně a dost překvapivě s výkony spokojený, jeho tým prohrál doma s Opavou i s Mladou Boleslaví, a tentokrát si ze Zlíně dokonce přivezl porážku 0:3. 

Bilance Dynama je následující:

Desáté místo, ve 23 zápasech rovných třicet bodů. A skóre docela nepříliš dobře vypadající 26:31. 

Ve Fortuna národní lize Táborsko bohužel nehrálo, tým musel do karantény, a tak si jeho bilanci připomeneme v následující rubrice.

Ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži se blýská na lepší časy. Jediný jihočeský zástupce v profesionální soutěži, tedy FC MAS Táborsko, skvěle vstoupil do jarní části. Holišovým gólem hlavou vyhrál na hřišti ve Vlašimi. V týmu se ale objevila nákaza onemocněním Covid-19 a celý klub musel do karantény.

Bilance Táborska v tabulce zůstává tedy i po tomto víkendu:    

Třináct zápasů, jedenáct bodů. Klub, který trenérsky vede Miloslava Brožek, se a my v to pevně věříme, odrazil k záchraně v soutěži.     

 Sezóna skončila

Extraligová sezóna pro Motor skončila, a tak pozornost fanoušků bude zaměřena na fotbal a volejbal. Volejbalisté Jihostroje České Budějovice rozehrají semifinále 22. března. Dynamo, a snad to koronaviry nepřekazí, nastoupí v neděli 21. března od šestnácti hodin proti pražské Spartě.

Celé Sportovní ozvěny s Kamilem Jášou si poslechněte online, nebo si ji stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio