Trenér Jozef Weber v Budějovicích končí. Vedení fotbalového Dynama ho odvolalo

Fotbalisty Dynama České Budějovice už netrénuje Jozef Weber. Jednapadesátiletý kouč působil na jihu Čech od letošního června, nyní ho vedení kvůli neuspokojivým výsledkům odvolalo. Do konce podzimní části nejvyšší soutěže povedou tým asistenti Jiří Lerch a Jiří Kladrubský.

Majitel klubu Vladimír Koubek potvrdil, že Jozef Weber na lavičce skončil společně s asistentem Janem Baránkem. Důvodem jsou podle něj neuspokojivé výsledky hlavně v domácím prostředí, kde Dynamo nevyhrálo v této části soutěže ani jeden zápas.

Vladimír Koubek nebyl spokojený ani s projevem týmu. „Nelíbil se mi herní projev mužstva, protože jsme si neuměli vytvořit herní převahu, tlak, to všechno, co k domácímu zápasu patří,“ uvedl.

Současný kádr Dynama České Budějovice má podle něj na to, aby se pohyboval v jiných patrech ligové tabulky. „Myslím si, že podmínky, které mají hráči v našem klubu, jsou na vyšší úrovni, než je dnešní umístění mužstva,“ řekl.

Do konce podzimní části soutěže přebírají tým asistenti Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. Kdo bude novým hlavním trenérem, Vladimír Koubek neuvedl. „To je zatím předčasné, protože možností je celá řada. Budeme o tom teprve jednat,“ vysvětlil.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související