Třemi cyklobusy vyrazilo z Českých Budějovic na Šumavu prvních sto cestujících

24. červen 2019 12:11

Jihočeské cyklobusy letos poprvé vyjely na své pravidelné trasy. V červnu budou jezdit na třech a o prázdninách na šesti linkách hlavně na Šumavu, ale dovezou vás také například do České Kanady.

Společnost Jihotrans Group, která cyklobusy provozuje, musela letos tuto dopravu omezit. „Kvůli nedostatku peněz cyklobusy nepojedou do Orlíku nad Vltavou a do rakouského Gmündu,“ říká vedoucí autobusové dopravy Miroslav Petroušek.

Turisté na Šumavě se mohou vydat po nových naučných stezkách

O tom, jak dlouho se konkrétní odpady v přírodě rozkládají, teď na Šumavě upozorňují návštěvníky speciální dřevěné vitríny, tak zvané  Ekoboxy

Na Šumavě je několik nových turistických naučných stezek. Za podpory evropské dotace vznikly v přeshraničním česko-bavorském projektu Putování srdcem Evropy bez hranic.

Naopak přibyla nová linka z kaplického nádraží do Horní Stropnice přes Novohradské hory. Největší zájem je o linky na Šumavu, nejvíce frekventované jsou zastávky ve Volarech a u Soumarského mostu. Další trasy vedou na Novohradsko, Lipensko nebo do České Kanady.

„Je to super služba, nikdy se nám nestalo, že bychom se nedostali. Jedem na Kvildu a budeme dělat přejezd až na Lipno,“ říká cestující Alexandra.

Cestující mohou cyklobusy využít až do 14. září.

Spustit audio

Související