Třeboňští zastupitelé odmítli eurodotaci na rozšíření místních lázní

18. srpen 2011

Dotaci 36 milionů korun na mimořádném zasedání třeboňští zastupitelé odmítli. Dotaci z Regionálního operačního programu získalo město Třeboň na projekt rozšíření wellness centra Lázní Aurora a ubytovacích a stravovacích kapacit Bertiných lázní.

Ze svého by ale na tento projekt muselo přidat dalších zhruba 120 milionů. V současné době je ale podle vedení města na prvním místě rekonstrukce ubytovacích pavilonů Lázní Aurora. Město počítá, že tato rekonstrukce vyjde asi na 140 milionů korun. Přiznanou dotaci ale na tuto rekonstrukci nelze použít.

Opozice navrhovala, aby město dotaci přijalo a oba projekty rozjelo současně. Podle vládnoucí koalice by to ale znamenalo příliš velkou finanční zátěž.

Jak uvedl starosta Třeboně Jiří Houdek, rozšíření wellness centra v budoucnu se ale rozhodně nebrání: „Považuji za jednoznačně lepší a obchodně strategičtější, abychom dnes investovali do rekonstrukce ubytovací kapacity. Podle dalšího vývoje poptávky po lázeňské péči se mohou realizovat další akce, včetně zamýšleného wellness centra a případně dalšího rozšíření.“

autor: hoch
Spustit audio