Třeboň si s krajem ujasňuje budoucí podobu přeložky silnice

26. květen 2011

Třeboň opět jednala s krajem o chystané přeložce silnice druhé třídy číslo 154. Starosta Třeboně Jiří Houdek se kvůli tomu sešel s prvním vicehejtmanem Jihočeského kraje Martinem Kubou. Přeložka by měla odklonit těžkou dopravu z hráze rybníka Svět.

Varianta silnice, na jejíž první etapu si Jihočeský kraj nechal vypracovat projektovou dokumentaci, má ale vést těsně v blízkosti města. Zároveň by výstavba pouze první etapy přeložky dopravní situaci v Třeboni spíš zhoršila.

Výsledky jednání pro Český rozhlas shrnul starosta Třeboně Jiří Houdek: „Dohodli jsme se, že trvá náš požadavek, že by se do budoucna měla realizovat přeložka celá, tzn. potřebujeme znát projektový záměr druhé etapy. Jako město jsme se zavázali, že si objednáme vyhledávací studii, která nám odpoví na možnou realizaci druhé etapy. Až budeme mít všechny informace, tak se krajem znovu sejdeme a dohodneme se na dalším postupu.“

Další schůzka zástupců Třeboně a Jihočeského kraje k chystané přeložce silnice II/154 by se měla uskutečnit na podzim letošního roku.

autor: hoch
Spustit audio