Třeboň ovládly animované filmy

10. květen 2019 14:00

Festival Anifilm nabízí jedinečná setkání světových hvězd animace, studentů i laiků. Projekce, odborný program i výukové semináře jsou otevřené všem.

Na filmových projekcích, koncertech v zámeckém parku nebo na výukových workshopech se na festivalu Anifilm potkávají studenti, světové hvězdy animace a veřejnost.

Mezinárodní festival nabízí v Třeboni to nejlepší ze současného animovaného filmu i poctu legendám.

Oceňované animátorky

V Třeboni je také jedna z nejoceňovanějších animátorek, Kateřina Karhánková. Je v porotě krátkých filmů a v Třeboni představila i svůj film Plody mraků, který získal na Berlinale cenu za nejlepší evropský krátký film pro děti. „Je to nejdůležitější festival mého oboru. Třeboň je krásná, je malá a díky tomu je to tady ještě sevřenější. Takže pro mě je Anifilm takové pohlazení a všichni animátoři se na něj těší,“ říká.

Další hvězdou festivalu je režisérka Anka Damianová, ta má desítky cen z celého světa, včetně té z hlavní soutěže karlovarského filmového festivalu.

Na Třeboni, kde je poprvé, oceňuje vřelou atmosféru, profesionalitu a příjemný pocit sounáležitosti, kdy jsou všichni pohromadě v malém městě, jsou propojení a jsou si nablízku a také skvělý výběr filmů.

Na festival si od prvních dnů koupili lístky nebo akreditace tisíce studentů, odborníků nebo rodin s dětmi.

autor: Mária Pfeiferová
Spustit audio

Související