Tobogan plný překvapení

3. srpen 2006

Kdo má rád jízdu na toboganu někde u koupaliště, patrně si ji užil letos do sytosti. Vy, kteří máte rádi sobotní Tobogan, vysílaný již 16 let Českým rozhlasem 2 - Praha, jste si o prázdninách užili repríz a doufáme, že se již těšíte na 9. září 2006, kdy zahájíme podzimní sezónu opět živým vysíláním z Divadla U Hasičů. A začneme setkáním s ženou, která je známá snad všem, nejen milovníkům hudby, s Hanou Zagorovou.

Jak vypadá její život se Štefanem Margitou? I na to se bude ptát kolega Aleš Cibulka. A Tobogan s Alešem Cibulkou si můžeme poslechnout i o týden později. Téma pořadu by podle našich průzkumů mělo zajímat téměř každého Čecha, Moravana či Slezana. Bude to houbaření. V Evropě prý patříme ke špičce a jak víme přímo od Aleše, není vůbec těžké najít mezi našimi celebritami zapálené houbaře. Těžší je je přilákat z lesa zpět do velkoměsta. Snad se nám to 16. září podaří.

Logo

Další sobotu, 23. září, by se dožil 100 let Jaroslav Ježek. Jeho hudbu i osobnost si vybral nový moderátor Toboganu Jaroslav Dušek. Víte, že mnoho let vyučoval v Ježkově konzervatoři? Určitě se od něj a od jeho hostů, dozvíme o Jaroslavu Ježkovi leccos nového. Ale nejen o něm, ale i o samotném Jaroslavu Duškovi!
30. září ho můžeme v Divadle U Hasičů potkat znovu. Rozhodl se objevovat zajímavé lidi a na poslední zářijovou sobotu pozval stavitele ing. Víta Mlázovského a mistra tesaře Petra Růžičku. Znáte možná jejich repliku stavebního dřevěného jeřábu z nádvoří Pražského hradu.
Od října se pak budou oba moderátoři střídat co týden: vysílání 7. října připadne na Aleše Cibulku, a prozradí nám, komu jste v anketě Neviditelný herec, kterou Český rozhlas pořádá již podesáté, dali nejvíce hlasů.

Tak nezapomeňte: Český rozhlas 2 - Praha vysílá Tobogan každou sobotu po 11:05 hodině (od 9. září opět živě) z Divadla U Hasičů!

Spustit audio