Tmavomodří sloni z Českého Krumlova vyrostli na punku, ale jejich výraz je mnohem barevnější

„My jsme původně hráli v punkové kapele v Krumlově na střední škole. Půlka z nás však chtěla dělat písničky akusticky, folkově, a tak jsme založili Tmavomodré slony,“ vysvětluje zpěvák, kytarista, vůdčí postava a autor většiny písniček zajímavé a původem českokrumlovské kapely The Dark Blue Elephants, tedy Tmavomodří sloni.

Koncert kapely s dominantním zvukem klarinetu a saxofonu jsme natočili v rámci Večerů S v českobudějovickém Divadle U Kapličky letošního 22. dubna.

Vedle zpěváka Jiřího Lukše sestavu The Dark Blue Elephants, kteří už mají za sebou sedmnáct let společné cesty, na pódiu tvořili zpěvačka Ludmila Koberová, baskytarista Stanislav Valach, klarinetista Ondřej Valach, saxofonista Jiří Schneedörfler a bubeník Robert Rašman.

Tmavomodří sloni mají na svém kontě jedno fyzické, pět let staré album Malé město, z něhož zazní pět písniček. A kromě původního autorského materiálu (i třeba se skladbou Dovolená souznící s letní atmosférou) vás mohou v Koncertních ozvěnách od Tří lvů zaujmout též dva songy se zahraničními předlohami: Deštivý den neboli Some Of These Days s textem Josefa Kainara a francouzský šlágr zpěváka Joe Dassina Les Champs-Élysées s vlastní vtipnou slovesnou úpravou Tmavomodrých slonů z Českého Krumlova.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související