Titul "Jedenáctka roku" ve Voticích vybojovali hráči FK Soběhrdy

28. červen 2009

Finálový den soutěže amatérských středočeských fotbalistů "Jedenáctka roku" se nejlépe vydařil týmu FK Soběhrdy. Ten si kromě titulu, který vítězům soutěže přísluší, odvezl také poukaz na kompletní sadu dresů Legea v hodnotě 20 tisíc a deset sudů piva Gambrinus k tomu. Soběhrdští ve finále, které slavnostním výkopem zahájil legendární Antonín Panenka, porazili fotbalisty Sokola Jestřabí Lhota 2:1. O třetí místo se podělily kluby, které neuspěly v semifinálových zápasech - TJ Bystřice a FK Dymokury...

Celodennímu finálovému turnaji Jedenáctky roku ve Voticích přálo počasí. Po deváté hodině ranní všechny přítomné přivítal Patrik Rozehnal. Hned poté se proti sobě postavily první a čtvrtý tým SMS hlasování - FK Soběhrdy a TJ Dymokury. Minuta stačila k tomu, aby slavili fanoušci Soběhrd, kteří měli v publiku mírnou převahu. Dymokury nedaly svou kůži zadarmo. O tom svědčí i výsledek 3:2.

V druhém semifinálovém zápase změřily síly týmy Sokola Jestřabí Lhota a FK Bystřice. Tým z Kolínska, podporovaný fanoušky, pro něž dokonce vypravil autobus, slavil vítězství 2:1.

Před finálovým zápasem nejdříve Patrik Rozehnal vyzpovídal hvězdného hosta - legendárního fotbalového internacionála Antonína Panenku. Ten se posléze ujal čestného výkopu utkání, ve kterém finalisté bojovali opravdu srdnatě. Však také šlo o hodnotnou výhru - kompletní sadu dresů a 100 piv.

Finále Jedenáctky roku ve Voticích

Ruce nad hlavu nakonec zvedli hráči FK Soběhrdy, čímž vlastně potvrdili vítězství v základní části Jedenáctky roku, ve které získali nejvíce SMS hlasů.

Pak už se jen slavilo, pilo, předávaly ceny a gratulace a k tomu všemu, stejně jako po celý den, hrála kapela Eldorádo...

Český rozhlas Region děkuje za pomoc při realizaci soutěže partnerům - sázkové kanceláři Tipsport; Plzeňskému Prazdroji, výrobci piva Gamrinus; společnosti Šampion, výhradnímu distributorovi značky LEGEA pro ČR; Mladě frontě DNES a Středočeskému krajskému fotbalovému svazu v čele s Josefem Hadrabou. Za poskytnutí zázemí pro finálový turnaj děkujeme SK Marila Votice a panu Milanu Šedivému.

autoři: Michal Plšek , Soňa Jindrová , Jaroslava Indrová
Spustit audio