Táborští sportovci budou mít na stadionu Míru novou halu za více než 145 milionů korun

28. listopad 2019 12:11

Nová všesportovní hala vyroste v Táboře. Investici za 145 milionů korun schválili zastupitelé. Novostavba nahradí 90 let starý objekt, který je na hranici životnosti, a čeká ho proto demolice.

„Tenhle objekt je dokonce téměř 91 let starý, byl dokončen v roce 1929 a bylo to u příležitosti výstavy československého válečnictví,“ říká jednatel Tělovýchovných zařízení města Tábora Jan Benda.

Na první pohled je vidět, že budova potřebuje zásah. „Byla v roce 1929 postavena jako dočasná stavba a vydržela téměř sto let. Byla několikrát upravena, ať už ji spravovala armáda nebo potom my, nicméně je to dřevostavba, která už má dneska na některých místech hnilobu, takže dlouhodobě je to neudržitelný stav,“ popisuje Jan Benda.

Projekt nové haly za více než 145 milionů korun svými parametry odpovídá požadavkům 21. století. Hlavní sportovní sál má mít rozměry hřiště 40x20 metrů.

Výhodou podle starosty Štěpána Pavlíka bude variabilita. „Kromě až tří hřišť vedle sebe tam máme dokonce projektován taneční sál s režijním zázemím. Můžeme tam dělat aktivity na pomezí kultury, bude tam i posilovna,“ připomíná.

Čtěte také

Táborští sportovci projekt vítají. Nová hala jim umožní kvalitnější přípravu v zimním období, což zatím schází. „Chybí nám umělý povrch pod střechou, kde bychom i v zimě mohli běhat v tretrách,“ potvrzuje předseda oddílu atletiky Petr Nývlt.

Zimní tréninky sportovcům podle Jana Bendy umožní speciální atletický tunel. „To je místo, kde bude pět atletických drah s výběhovou zónou. Je tam možné pořádat tréninky, průpravu, samozřejmě i nějaké menší závody. Součástí je prostor pro skok do dálky, skok do výšky a skok o tyči, trenažér na vrh koulí, gymnastická zařízení,“ vysvětluje.

Výstavba nové sportovní haly na stadionu Míru v Táboře začne příští rok v dubnu. Sportovcům má objekt začít sloužit na konci roku 2021.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související