Svůj sportovní i osobní příběh vypráví úspěšný handicapovaný plavec Arnošt Petráček dětem

19. září 2022

Nejúspěšnějším handicapovaným plavcem české historie je Jihočech Arnošt Petráček. Sportovec, který trénuje v Praze, má ve své osobní sbírce medaile z mistrovství světa nebo paralympijských her.

Arnošt Petráček rád vyráží i mezi děti. Přijímá pozvání do škol, kde vypráví o svých zážitcích. „Já to vnímám velmi pozitivně a mám tyhle akce moc rád. Je to relax a jsem moc rád, že dětem můžu povyprávět svůj příběh, nejen ten sportovní, ale i osobní,“ komentuje.

Malí posluchači se podle něj nestydí a zeptají se na to, co vidí, co je zajímá. „Oni se nebojí a jsou hodně upřímní, což je fajn. My jim říkáme, že se mohou zeptat na cokoli,“ usmívá se Arnošt Petráček.

A pokud se Arnyho, jak mu říkají kamarádi, někdo zeptá na léto, dozví se, že tentokrát bylo klidnější. „Letos jsme to měli volnější, protože sezona končila koncem června mistrovstvím světa na Madeiře, kde se mi podařilo vyhrát zlatou medaili. Byl jsem ještě na soustředění v Bulharsku a teď mám volnější režim, ale samozřejmě nesmím zapomínat chodit do bazénu,“ říká.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související