Svůj první půlmaraton reportérka Mária Pfeiferová zvládla. Tipovací soutěž má dva vítěze

8. červen 2015

Téměř 70 lidí se zapojilo do soutěže, v níž měli tipovat výsledný čas reportérky Českého rozhlasu v půlmaratonu. Mária Pfeiferová zažila svou premiéru na této 21 kilometrů dlouhé trati v sobotu 6. června v Českých Budějovicích. Závod zvládla a do cíle doběhla v čase 02:47:04.

„Nejhorší bylo prvních šest kilometrů, kdy bylo hrozné horko a člověk to měl celé před sebou. A pak poslední kilometr, už jsem myslela, že chci domů,“ řekla po závodě. Pochvalovala si ale skvělou atmosféru a podporu diváků na celé trati.

Český rozhlas České Budějovice před půlmaratonem vyhlásil tipovací soutěž na to, zda reportérka doběhne do cíle a v jakém čase. Všichni tipující jí věřili a soutěž má nakonec dva vítěze. Nejblíže skutečnému výsledku byli se stejným odhadem 2 hodiny a 40 minut Iveta Prchlíková ze Soběslavi a Josef Nota z Českých Budějovic. Oba získávají radiopřijímač, sportovní batoh a tričko.

Soutěžící posílali své tipy prostřednictvím facebookového profilu Českého rozhlasu České Budějovice nebo emailem. Většina odhadovaných časů se pohybovala od 2 hodin do 2 hodin a 30 minut. Nejoptimističtější tip poslala Stanislava Černá – 1 hodina a 14 minut. S takovým časem by Mária Pfeiferová byla druhou nejrychlejší ženou v závodě, hned za Keňankou Rose Chelimo.

Mária Pfeiferová trénuje na půlmaraton
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.