Suchdol nad Lužnicí trápí problémové jízdy kamionů, o pomoc žádá jihočeského hejtmana

17. únor 2010

Suchdol nad Lužnicí nadměrně zatěžuje kamionová doprava. I když byly ve směru od Nových Hradů do Třeboně opraveny silnice druhých tříd, kamiony po nich nejezdí. Nemohou totiž kvůli narušení po povodních jezdit po hrázi rybníka Svět. Proto stále projíždějí po silnicích třetích tříd až do Suchdola nad Lužnicí.

Starosta města se proto obrátil na jihočeského hejtmana Jiřího Zimolu s žádostí o řešení této situace. Pro zažehnání současné krize navrhuje sestavit expertní skupinu ze zástupců měst Suchdol nad Lužnicí a Třeboň, zástupců Jihočeského kraje a také jihočeské policie, která se bude zabývat rychlou nápravou.

Řešením, které by celou situaci vyřešilo dlouhodobě, je podle starosty Suchdola nad Lužnicí Jana Kroniky, vybudování obchvatu města: "Zásadní zvrat v této situaci může nastat vybudováním obchvatu Třeboně v trase dle územního plánu s napojením na silnici I/34. Tranzitní doprava se tak vyhne lázeňskému městu a kamiony nebudou narušovat stabilitu hráze rybníka Svět. Toto řešení je perspektivní i v přístupu ke směru na Nové Hrady, ale určitě dlouhodobější."

autor: hoch
Spustit audio