Studuje operní zpěv v Linci, ale zároveň zvládá i právnickou fakultu

29. březen 2015

Alena Máčová začínala se zpěvem před dvaceti lety jako malá členka nově vzniklého pěveckého souboru Medvíďata. Díky sboru a především sbormistru Lukáši Holcovi, se ve zpěvu vypracovala. Začala dostávat svá první sóla a po základní škole se přihlásila na konzervatoř.

Ve studiu operního zpěvu posléze pokračovala na akademii, dnes dojíždí studovat zpěv až do rakouského Lince. A aby toho nebylo málo, ještě studuje právnickou fakultu v Brně. „Zpěv tak miluji, že jej nechci dělat polovičatě a než to, tak to raději nic,“ říká Alena Máčová ke své pěvecké budoucnosti.

O tom, co obnáší zpívání, co to znamená práce na technice zpěvu a mnohém dalším si povídá s redaktorem Českého rozhlasu České Budějovice Zdeňkem Zajíčkem v dalším díle našeho cyklu Na prahu.

Rozhovor spolu natočili dva dny po výročním koncertu Medvíďat ke dvaceti letům vzniku tohoto souboru, kde také Alena Máčová vystupovala jako jeden z hostů, bývalých členů Medvíďat.

Podle sbormistra Lukáše Holce je Alena Máčová doslova učebnicovým příkladem houževnaté a pilné dívky, která na sobě skutečně zapracovala a hudbě se věnuje naplno.

Spustit audio