Studuje ČVUT a přitom nastupuje v dresu nejlepšího jihočeského basketbalového klubu

9. srpen 2019 10:41

Jihočeský kraj bude mít i v příští sezóně zastoupení v nejvyšší české basketbalové soutěži. A bude u toho i Šárka Jozová. Sympatická dáma, která když právě netrénuje, tak studuje.

Loňská sezona byla z jihočeského pohledu nepovedená. Šárka Jozová nastupovala v dresu Strakonic, ale pocity z vítězství si moc neužila. „Ale zase musím říct, že i když se moc nevyhrávalo, tak některé zápasy jsme odehráli dobře. Kupodivu proti lepším soupeřům jsme hráli dobře a pak většinou s těmi slabšími se nám nedařilo,“ komentuje.

Říkává se, že se soupeřem roste i výkon. To je pravda. Jenže vysvětlujte to fanouškům, kteří drží svému týmu palce a musí prožívat jednu prohru za druhou. „Na první pohled ta sezóna vypadá nevydařeně, ale myslím, že jsme odehráli to, na co jsme měli,“ dodává basketbalistka.

Strakonický tým teď podle ní potřebuje posílit o nějakou vysokou hráčku. Jaké jsou podle Šárky Jozové vůbec dorostenky, které nahlížejí do nejvyšší soutěže? „Myslím, že za mých mladších let to bylo trošku jiné. Já jsem vždycky jezdila na všechny zápasy, i když jsem nehrála, teď se občas vymlouvají na věci, které bych si já tehdy vůbec nemohla dovolit,“ říká.

Čtěte také

Šárka Jozová ale nežije jenom basketbalem. Volné chvíle věnuje škole. „Studuji dopravní fakultu ČVUT, nějak mě to nepřestalo bavit, takže jsem šla ještě na doktorské studium, obor inženýrská informatika. Jelikož jsem na doktorském, tak musím učit, takže jsem měla jak v letním semestru, tak v zimním jeden předmět, teď zkoušení a ještě do toho své předměty, které musím splnit, takže toho není málo,“ popisuje.

I když je to náročné, skloubit školu s basketbalem Šárka Jozová zvládá a ve sportu hodlá podle svých slov pokračovat. A to je pro vedení jediného jihočeského týmu v nejvyšší basketbalové soutěži dobrá zpráva.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související