Street workout v Praze

5. červen 2018
Zprávy

Street workoutová hriště rostou v Praze jako houby po dešti. Na nich můžete vidět většinou svalovce, kteří zkouší na první pohled lehké cviky. Jakmile je ale zkusíte - zjistíte, že to nic lehkého není. Kalisthetika neboli cvičení s vlastní vahou je ale pro letní měsíce ideální městské cvičení. Jak na to?

„Oproti cvičení ve fitku cvičíte venku, na vzduchu, cvičíte zadarmo, můžete přijít kdykoli a hlavně používáte své vlastní tělo, ne stroje.“ Srovnává cvičení s vlastní vahou na street workoutových hřištích a ve fitness centrech autor stránek streetworkout.cz Libor Kalous. Navíc v Praze je kolem padesáti hřišť, takže každý by měl mít prostor si jednotlivá stanoviště vyzkoušet.

Street Workout

„Na první pohled se streetworkoutové hřiště pozná podle toho, že nestojí ve svahu a u překážek, ze kterých dopadáte na zem, jsou tlumící gumy. Také nemusí být rozsáhlé, kvalitně si zacvičíte na bradlech a hrazdě.“ Odpovídá Libor Kalous na otázku, jak poznat kvalitní streetworkouové hřiště. Základní cviky, jako jsou kliky, dipy, dřepy a shyby se dají trénovat na jedné konstrukci. Hlavně se ale člověk musí soustředit na kvalitní technické provedení.

Street Workout

Pokud vás street workout láká, je dobré si domluvit sraz s trenérem. V Praze jich funguje několik a díky tomu se můžete vyhnout případnému zranění.

autor: Lenka Vrzalová
Spustit audio

Více z pořadu