Středoškoláci z Blatné získali cenu Evropské unie. Zkoumali lidská gesta

5. březen 2014

Střední odborná škola v Blatné získala prestižní cenu Evropské unie. Škola se zaměřením na výpočetní techniku a ekonomiku získala ocenění za nejlepší eTwinningový projekt, do kterého se zapojuje přes třicet zemí Evropy.

„Náš projekt byl zaměřený na fotografii. Fotili jsme typická gesta, která studenti a lidé v naší zemi používají. Ke gestům jsme přiřadili, co znamenají a anglický komentář,“ vysvětluje koordinátorka projektu Marie Švehlová.

„Zajímavé je, že gesta nejsou v každé zemi stejná,“ vyzdvihuje Marie Švehlová hlavní zjištění projektu, do kterého se zapojili středoškoláci z Blatné.

Projekt „Fotografie jako pedagogický nástroj“ byl vyhodnocen jako nejlepší evropský projekt v kategorii od 16 do 19 let. Čtyři nejaktivnější žáci školy se na začátku dubna vydají na 4 dny do Bruselu na slavnostní předávání cen.

ETwinning je elektronické partnerství škol, při kterém žáci i učitelé pracují na společných projektech s dalšími evropskými školami. Žáci díky eTwinningovému projektu poznávají kulturu jiných zemí a zdokonalují se v cizím jazyce.

Projektu se může zúčastnit jakákoli mateřská, základní či střední škola. Spolupracovat mohou učitelé, žáci i například knihovníci. Podporu zajišťuje centrální podpůrné středisko, které koordinuje eTwinningové aktivity v rámci Evropy.

autoři: Romana Lehmannová , vman
Spustit audio