Středeční Noční linka: Když se řekne kultura

2. červen 2021

Co pro vás znamená slovo kultura? Vzpomenete si ještě, kdy jste byli na nějakém divadelním představení? Jezdíte na letní festivaly,dojíždíte někam pravidelně za kulturou? Možná vám je blízké i jiné umění? V jaké podobě si dopřáváte kulturní zážitky? Pouštíte si kulturu do svých domovů? 

Vyzkoušeli jste v době omezení on-line kulturu, sledovali internet, živé přenosy zpěváků, herců a hudebních těles? Podařilo se vám udržet nějakou formou kontakt s kulturou? Už víte, že se u vás chystá nějaká kulturní akce?

Covidová doba ani kultuře nepřála. Zavřená divadla, muzea, kina a to na dlouhou dobu. Také pro lidi, kteří pracují v kultuře byl uplynulý více než rok náročnou zkouškou. Nemohli se věnovat své milované profesi. Hercům chyběl kontakt s publikem, divákům zážitek živého představení.

O úrovni národa vypovídá právě to, jakou má kulturu. Zdá se, že diváci už se opět budou vracet do divadel a snad si po dlouhé době užijí i letní festivaly.

Pod slovem kultura si každý představí nějaký druh umění. Co vy a nakolik je pro vás kultura ve vašem životě důležitá? Na vaše vyprávění se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.