Středeční Noční linka: Gastronomická specialita, na kterou nezapomenu

19. únor 2025

Jídlo má kouzelnou moc přenést nás do jiného času i místa, probudit vzpomínky a spojit nás s lidmi, které máme rádi. Každý z nás má v paměti alespoň jednu chuť, na kterou nikdy nezapomene – možná exotickou specialitu z daleké cesty, možná obyčejné jídlo, které nám kdysi uvařila babička. Někdy je to jedinečná delikatesa, jindy pokrm, ke kterému se s láskou vracíme. 

Jaká gastronomická specialita vám utkvěla v paměti? Kde jste ji ochutnali a co ji dělalo tak výjimečnou? Pokusili jste se ji někdy sami připravit? Jedli, nebo pili jste někdy v životě něco tak dobrého, nebo naopak tak podivného, že na to nikdy nezapomenete?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.