Středa: Umíme spolu ještě komunikovat z očí do očí?

20. květen 2015

Nezapomněli jsme spolu v době mobilů, internetu a mailů mluvit? Uděláte si čas na setkání u kávy, čaje s přáteli, známými, nebo s nimi vše vyřešíte raději přes mobil, Skype nebo Facebook? Víte vůbec, koho máte mezi takzvanými přáteli na Facebooku? Mluvíte s kamarády, vašimi dětmi, vnoučaty, povídáte si s nimi? Vědí ještě lidé, jakými slovy má konverzace ve slušné společnosti začínat a končit?

Místo pozvání na kávu pošleme mail, zatelefonujeme - hodinu popovídáme a zavěsíme. Jdeme do restaurace, po obědě si tam objednáme kávu a přes Skype hodinu povídáme se svými kamarády a přáteli a probíráme možné i nemožné.

Je páteční a sobotní večer a místo toho, abychom vyrazili s přáteli do společnosti, sedíme u Facebooku a hodiny a hodiny si píšeme a protože jich je připojeno více, ani nestíháme všem odepisovat... Když komunikaci vyřídíme, je téměř nad ránem a jdeme spát…

I to je obrázek dnešní společnosti, která už nikam nemusí. Stačí sedět doma, zapnout počítač a do bytu si pozvete "online" kamarádů a přátel kolik chcete. Nezapomněli jsme se scházet, bavit se s očí do očí, sdílet vzájemné úsměvy a těšit se z přítomnosti těch, které máme rádi? I o tom v dnešní Noční lince.

autor: kas
Spustit audio