Středa: Filmové a televizní komedie. Co vás zaručeně pobaví?

8. červen 2016

Smějete se často? Jaké místo má smích ve vašem životě? Jaká filmová nebo televizní komedie vás zaručeně dostane? Po jakém filmu sáhnete, když si chcete spravit náladu a pobavit se? Zdomácněly u vás nějaké hlášky z filmů? Máte oblíbeného komika? Máte i rodinnou kroniku veselých situací třeba v podobě natočeného videa?

Smích je kořením našeho života. Jak připomíná v dopise paní Ondráčková z Bohumína, škoda každého dne, kdy jsme se nezasmáli. A už 11. června vypukne po roce i tradiční festival filmové a televizní komedie NOVOMĚSTSKÝ HRNEC SMÍCHU. Je soutěžní přehlídkou nových českých filmových a televizních komedií dokončených v období od konání posledního ročníku festivalu.

Filmové a televizní komedie přihlášené do soutěže festivalu hodnotí odborná porota, složená z řad odborníků a významných osobností z oblasti kultury, filmu, tvůrců, scénáristů, herců, publicistů, filmařských profesí. Městský klub v Novém Městě nad Metují nabídne už 38. ročník Novoměstského hrnce smíchu-známého a oblíbeného festivalu české filmové a televizní komedie.

Součástí je i Rozesmátá kamera-cena Českého rozhlasu. Je otevřenou soutěží pro filmaře-amatéry bez omezení věku. Snímky zařazené do soutěže také promítají v rámci programu festivalového týdne v Kině 70. Letos to bude i Studentský smích. Do 18. června bude o zábavu i dění v ulicích města s bohatým doprovodným programem postaráno.

autor: kas
Spustit audio