Středa: Dobrovolní hasiči - ochránci našich životů i majetku

27. leden 2016

Patříte mezi dobrovolné hasiče? Co to pro vás znamená? Je u vás v obci Sbor dobrovolných hasičů? Jak vám dobrovolníci pomohli? Zachraňovali váš majetek, život?

Dobrovolní hasiči vyjíždí každý rok k celé řadě událostí. Nehasí jen požáry, ale zasahují například u dopravních nehod, nebo pomáhají s pátráním po pohřešovaných lidech. Některé sbory trápí zastaralá technika a v hasičských zbrojnicích tak najdeme téměř historické vybavení. Dobrovolní hasiči tu jsou odjakživa a zachraňují naše majetky i lidské životy. Jde o nadšence, kteří jsou připraveni kdykoliv vyrazit na pomoc tam, kde je potřeba.

Český rozhlas také vyhlásil pro všechny sbory dobrovolných hasičů z celé republiky soutěž Dobráci roku. Od září představují regionální stanice Českého rozhlasu ve vysílání sbory dobrovolných hasičů. Pro jednotlivé sbory hlasují prostřednictvím SMS zpráv jejich příznivci.

Pro vítěze je připravena veselice pro celou obec plná hudby, grilovaného masa a piva za 100 tisíc korun! Sbory zároveň postoupí do celostátního finále, ve kterém se v červnu 2016 utkají o hasičské vybavení za stovky tisíc korun.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.