Strážníci začínají opětovně měřit rychlost

1. červenec 2009

Městská policie v Českých Budějovicích bude ode dneška opět měřit rychlost v obcích. Značka, nutná na označení měřených úseků, už je na světě. Strážníci budou při měření spolupracovat s Policií České republiky

"České Budějovice mají certifikovaný radar a samozřejmě i vyškolenou obsluhu. Měření se nebude provádět na výpadovkách, silnicích první třídy a průtazích městem, ale budou to spíše obytné zóny, historické centrum a prostory u základních a mateřských škol, vysvětlil Vilém Vávra, pověřený řízením činnosti českobudějovické městské policie.

Ve Strakonicích strážníci ale měřit rychlost nebudou. Tuto práci nechají na policii České republiky. "Používáme vlastně jet informativní radar, který ve většině případů účinkuje velmi dobře. Téměř každý řidič překračující rychlost nohu z plynu sundá. Jsou bohužel i výjimky, někteří zkouší, až jakou rychlost jim změří. Strakonická městské policie v současnosti radarem nedisponuje a ani nepředpokládáme. že bychom k něčemu takovému přistupovali," vysvětlil starosta Pavel Vondrys.

Spustit audio