Strážníci v Budějovicích zadrželi muže, který prodával roušky draho a bez povolení

22. březen 2020 18:48

Městská policie zajistila muže, který v sobotu v Českých Budějovicích podle ní prodával roušky a dezinfekce, aniž by na to měl povolení.

Zdravotní pomůcky, které mají pomoci proti nákaze koronavirem, navíc nabízel za výrazně vyšší ceny, než je obvyklé. Novináře o tom v tiskové zprávě informovala mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Strážníci vyjížděli na místo na základě oznámení v sobotu po poledni. Muž nabízel roušky a dezinfekci v hypermarketu na sídlišti Vltava.

„Na dotaz strážníků odvětil, že má k prodeji povolení vedoucího zaměstnance zdejší prodejny. Od toho se však strážníci dozvěděli, že prodejce sliboval zdravotnický materiál nabízet zdarma,“ uvedla Věra Školková. Případ nyní bude řešit příslušný správní orgán.

Čtěte také

Výsledky pátečních testů na koronavirus potvrdily v Jihočeském kraji 11 nových případů, do nedělního večera k nim žádný nepřibyl. V regionu je tak v současnosti 30 pacientů s nemocí Covid-19.

Třicítku nemocných na jihu Čech tvoří 17 žen a 13 mužů. Deset nemocných pochází ze Strakonicka, sedm z Českobudějovicka, sedm z Prachaticka, čtyři z Českokrumlovska a dva z Táborska. Písecko a Jindřichohradecko zatím vykazují nulu.

„Většina nemocných, celkem 28, je v produktivním věku od 20 do 65 let. Jeden nemocný je z věkové skupiny 10 až 14 let a jeden 65 až 74 let. Z epidemiologického hlediska je důležité, že poslední nové případy registrujeme u osob, které jsme již umístili do karantény a nemohly tedy onemocnění dál šířit,“ uvedla ředitelka krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související