Strakonice pokračují s podporou obnovy sídliště Mír

1. červen 2011

Město Strakonice od 1. června vyhlašuje další, v pořadí už čtvrtou výzvu na opravy bytových domů na panelovém sídlišti Mír. Jedná se o takzvanou deprivovanou, tedy dlouhodobě strádající část města. Na její obnovu získaly Strakonice evropské a státní peníze z Integrovaného programu rozvoje měst.

Ve využívání prostředků patří Strakonice mezi nejúspěšnější v republice. Podařilo se jim podpůrný program obyvatelům vysvětlit a nastavit jeho podmínky jako splnitelné. Na Míru tak už bylo opraveno 30 domů. Teď přijdou na řadu další.

Nabízené prostředky jsou určeny na rekonstrukci společných prostor, výtahů, fasád apod. Na základě projektové dokumentace si o ně musejí na radnici požádat vlastníci domů nebo sdružení vlastníků bytů.

Více o výzvě Věra Samková z odboru rozvoje Městského úřadu ve Strakonicích: „Žadatelé mohou své projektové žádosti předkládat do 2. září. Celkově máme k dispozici na rozdělení 12 milionů korun. Žádat o dotaci na rekonstrukci bytových domů mohou všichni, kteří bydlí ve vymezené zóně a zároveň splňují kritéria. Veškeré informace jsou k dispozici na webových stránkách městského úřadu, případně ve strakonickém zpravodaji za měsíc červen 2011.“

Spustit audio