Stovky předplatitelů už druhý den nedostaly regionální Deníky

3. leden 2018

Marně čekají po Novém roce předplatitelé regionálních Deníků na své noviny. Stovky lidí je už druhý den vůbec nedostaly, jinde nacházejí Deník ve schránkách se zpožděním.

Distribuci od ledna zajišťuje společnost Mediaservis. Ta ale podle zjištění Českého rozhlasu nemá dostatek lidí na roznášení novin.

Deníky někde roznášejí i samotní redaktoři. „Společnost dodávku novin zajišťuje, ale ne úplně stoprocentně, takže jsou problémy s doručováním,“ potvrzuje mluvčí vydavatelství Vltava Labe Media Markéta Houdková.

Noviny nedostal například Miroslav Beránek z Nakvasovic na Prachaticku. „My odebíráme listy Prachaticka a nepřišly včera ani dnes,“ říká.

Podobný problém řeší také na severu Čech. „Čtenářům noviny dovážejí všichni, včetně redaktorů, šéfredaktorů, editorů. Nejvíce je to v okresech Česká Lípa, Ústí nad Labem a Jablonec,“ dodává šéfredaktor Deníku pro Ústecký a Liberecký kraj Vladimír Mayer.

„Problémů je hodně, protože řada schránek je za zamčenými dveřmi. Musíme kontaktovat ty čtenáře, aby nám šli otevřít, my jako redakce nemáme klíče. Čtenáři jsou různí, někteří se samozřejmě zlobí,“ popisuje Vladimír Mayer.

Šéfredaktorka Deníku pro Jihočeský kraj Alena Pancerová podotkla, že některým předplatitelům nechodí ani Mladá fronta Dnes nebo Lidové noviny.

Český rozhlas se od rána snaží získat vyjádření Mediaservisu, distributora novin. Ten ale nezvedá telefony a nereaguje ani na emaily.

autor: mvo
Spustit audio