Štamgasti v Jindřichově Hradci drželi za cigaretový dým tryznu

31. květen 2017

Kuřáci si od středy 31. května v restauracích a barech v Česku nezapálí. Poslední šanci na posezení u piva s cigaretou v ruce měli do půlnoci. Využili ji například štamgasti jedné z jindřichohradeckých restaurací, kteří za cigaretový dým drželi tryznu.

„Protože víme, že paní hospodská ráda kouří, a my taky, tak jsme se rozhodli, že se tím nějak stylově rozloučíme. Máme tady smuteční věnec ozdobený asi dvaceti cigaretami, myslím, že tady zůstane ještě dlouho viset. V teď už asi bývalém kuřáckém salónku je rozvěšený černý krepový papír, popelníky jsou vyzdobené,“ popisoval Adam, který spolu s kamarády uspořádal rozloučení s cigaretovým dýmem.

Už v úterý si zapálil cigaretu před restaurací. „Kvůli zákazu návštěvy neomezím, aspoň si to teď myslím. Otázka je, co se stane zítra a co se stane další dny. Myslím, že v létě nebude problém vyjít před hospodu nebo na terasu si zapálit, ale v zimě kdo ví,“ dodal.

V restauraci, kterou vede provozní Marta Kolečková, zaznívaly při posledním dnu před zákazem různé názory. „Zákaz kouření v restauracích mi nevadí. I když jsem sám silnější kuřák, není s tím problém,“ řekl jeden z hostů. „Restaurační zařízení odjakživa byla o tom, že byly zájezdní hostince, tím to vzniklo, a ti dědkové tam přišli a zapálili si,“ oponoval jiný.

Stylově se loučili s kouřením v restauracích štamgasti v Jindřichově Hradci
autor: hoch
Spustit audio