Sportovní ozvěny: V peřejích se bojovalo i v chladném počasí, Jihostroj je ve finále

10. duben 2017

Dynamo České Budějovice dostalo doma pětku. Baráž o extraligu hokejistů bude v polovině. V areálu Lídy Polesné se poprvé na jaře závodilo v peřejích. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

I když tomu pohled na teploměr neodpovídal, v areálu vodních sportů Lídy Polesné v Českém Vrbném u Českých Budějovic se jely první letošní slalomy na divoké vodě a také první pohár na paddleboardu. Závody sledoval účastník olympijských her v Barceloně Jakub Prüher, podle kterého jsou vodní slalomáři otužilci tak trochu z donucení a zima a chladná voda jim sama o sobě příjemná není.

„Třeba mně osobně to vadí a snažím se neblbnout s nějakým brzkým ježděním. Těmhle lidem, kteří už brzy jedou na mistrovství Evropy, nic jiného nezbyde, ale vodáctví je pro mě letní sport. Tělo se sice při pohybu zahřeje, ale jakýkoli technický manévr je úplně jiný, když se dělá v teplém a v chladném počasí. To se blbě pádluje, návyky jsou jiné,“ popisoval.

K nejtalentovanějším kajakářům patří Vojtěch Tesař, který hned v prvním jarním závodě potvrdil formu. Ve vltavských peřejích se cítil jako doma a chválil trať: „Je docela v pohodě, teče s proudem, akorát se musí zajíždět hluboko do těch vracáků. Když je takhle chladno, je to náročnější, ale v pohodě.“

Sportovní ozvěny výsledkově:

Zdaleka tolik v pohodě už nebyli fotbalisté Dynama České Budějovice. Ti doma prohráli s Olomoucí 2:5. První gól Dynama padl po střele Petra Benáta. Ten ale nakonec moc radosti neměl. „Vůbec ne, my vzápětí inkasujeme, takže je to tragédie. Sigma tady potvrdila, že postoupí zaslouženě do ligy,“ řekl. Táborsko hrálo doma se Sokolovem nerozhodně 1:1.

Semifinále volejbalové extraligy v sezóně 2016-17 - Jihostroj České Budějovice vs. Karlovarsko

Sportovní zprávou víkendu bylo nedělní vítězství Motoru České Budějovice 2:1 v Karlových Varech. V baráži o extraligu se Jihočeši s osmi body zase vrátili do postupové hry.

Volejbalové play-off v extralize vrcholí. Jihostroj České Budějovice po skvělém domácím výkonu potěšil fanoušky, vyhrál nad Karlovarskem 3:0, celkově 4:2 na zápasy a je ve finále extraligy. Libero týmu Martin Kryštof popisoval nadšení, se kterým Jihočeši poslední zápas v semifinále odehráli: „Neskutečně jsme se do nich zakousli a téměř celý zápas jsme je drželi pod krkem. Forma stoupá, ale ona se dá během dvou hodin také ztratit po blbě prohraném zápase. Je to lepší, ale jedeme dál.“

Na Run Tour České Budějovice získal první místo Pavel Dymák. Nejrychlejší ženou byla po deseti kilometrech v cíli s časem 35:17 Lucie Sekanová. Běh přirovnala k tréninku a zalitovala, že se nemohla držet žádné soupeřky, pánové byli na dámu příliš rychlí.

Pohled na výsledkový servis z jihočeského fotbalového Ondrášovka krajského přeboru. Nejprve čtyři nerozhodné výsledky: Čimelice - Milevsko 0:0, Ševětín - Želeč 1:1, Dačice - Olešník 2:2 a Planá - Osek 3:3. Písek porazil jedním gólem Hlubokou, Katovice 4:0 Třeboň a Rudolfov vyhrál 3:0 v Protivíně. Jindřichův Hradec - Soběslav 1:2.

Tabulka:

V čele tabulky fotbalového krajského přeboru navýšila náskok Soběslav, po dvaceti kolech nasbírala už 47 bodů. Pak jsou týmy přesně po bodu: druhé Čimelice (38 bodů), třetí Katovice (37 bodů), čtvrtá Želeč (36 bodů) a pátý Rudolfov (35 bodů).

Tabulku uzavírají na dvanáctém místě Písek a na třináctém Dačice (21 bodů), čtrnáctý je Olešník (19 bodů), patnáctý Ševětín (14 bodů) a poslední Planá (9 bodů).

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio