Sportovní ozvěny, tentokrát hlavně z volejbalu, nezastaví ani doba koronavirová

5. říjen 2020

Pravdou je, že do programu sportovních akcí, a tedy také fanoušků, onemocnění Covid-19 promlouvá docela výrazně.  Ve středu se poprvé na domácí palubovce představí volejbalisté českobudějovického Jihostroje. Zápas proti pražským Lvům začne v 18 hodin. Je těžké zvát na zápasy, když ani sami sportovci teď nemají jistotu, že se jejich soupeři dostaví, že se nic v jejich zdraví nepokazí natolik, že se prostě nepoběží, nepojede nebo se nebude vůbec hrát. 

Zatím ale platí, že v osmnáct hodin sedmého října bude nachystaný zápas volejbalistů Jihostroje České Budějovice. Měla by to být domácí extraligová premiéra. Pražané v létě dost sebevědomě vyhlásili útok na titul. Trenér Jihostroje René Dvořák právě na toto téma říká:

Čtěte také

„Zatím jim ještě chybí ta největší hvězda, ten Kubánec, v momentě, kdy tam bude, budou velmi silní. Mužstvo musí být připraveno i psychicky. A musí být dobře poskládané, o co se tady snažíme spoustu let. Všechno se to ukáže.“

Volejbalový klub České Budějovice měl v širším kádru mistrovství Evropy hned čtyři hráče – Ondřeje Zelenku, Lukase Tótha, Josefa Leštinu a Mikuláše Richtra. Do finální nominace se nakonec probojoval blokař Lukas Tóth, který s reprezentačním týmem do 18 let vybojoval na šampionátu stříbrné medaile:

„O to zlato jsme se hodně prali, já si myslím, že časem oceníme i to stříbro, že i to je pro nás velký úspěch,“ říká. Mladíci v českých barvách hráli výborně, zastavili je až ve finále Italové. Boj o zlato prakticky rozhodlo úvodní dějství. 

 Tóthovi, to je velká volejbalová rodina. Lucasův dědeček, řidič autobusu s maďarským kořeny, vozil hráče tehdejší Škoda České Budějovice po celé Evropě. A v klubu hrával také tatínek, který, jak už to tak bývá, se synem úspěchy rozebírá.

Pořad připravil Kamil Jáša a vy si můžete aktuální vydání Sportovních ozvěn poslechnout online nebo stáhnout do svých počítačů či mobilů k pozdějšímu poslechu.

autoři: Kamil Jáša , Zdeněk Zajíček
Spustit audio