Sportovní ozvěny: Snowboardisté na Lipně fandili, už je tady fotbalový krajský přebor

13. březen 2017

Evě Samkové se u Lipna fandilo přímo na snowboardech. Dynamo České Budějovice přivezlo ze Znojma jeden bod. Odstartovala jarní část jihočeského fotbalového krajského přeboru. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Snowboardistka Eva Samková závodila na mistrovství světa ve Španělsku a fandilo se jí přímo na sněhu. V Kramolíně u Lipna se totiž konal speciální snowboardový kemp, který založila právě olympijská vítězka ze Soči. „Začalo to na Dolní Moravě, když Eva byla zraněná a chtěla rozvíjet nové mladé talenty. Letos je to poprvé na Lipně,“ vrátil se k myšlence vytvoření kempu Petr Bohůnek.

Věkový rozdíl mezi nejstarším a nejmladším účastníkem kempu byl 44 let. Marie Bohůnková v tom neviděla nejmenší problém. „Myslím si, že se jim tady líbí. Udělali si tady rychle partu a i přes ty věkové rozdíly si docela sedli,“ komentovala.

Nejmladší účastnicí kempu byla teprve šestiletá Daniela Hezinová. Pro ni je Eva Samková velikým vzorem „Líbí se mi, jak jezdí, že na to má fakt hodně velký talent. Já bych chtěla na dětskou olympiádu a potom na normální,“ vyprávěla.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve Fortuna národní fotbalové lize přivezlo Dynamo remízu 1:1 ze Znojma. Táborsko prohrálo 0:2 na hřišti Třince.

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice si poradili snadno 3:0 v posledním kole základní části s Ostravou. Do play-off už ve středu a ve čtvrtek vstoupí doma dvěma zápasy proti Příbrami. Podle smečaře Jana Kulihy se tým nebojí nikoho a ničeho. „Já myslím, že jsme teď docela dobře naladění, takže se nebojíme žádného soupeře,“ řekl.

Zápas Jihostroje České Budějovice s Příbramí

V interlize házenkářek Písek podlehl doma Partizánskému 22:30. Strakonice v boji o záchranu ženské basketbalové ligy prohrály se Slovankou 61:79

A už je tady fotbalový krajský přebor. Výsledky prvního jarního kola: shodně 1:1 skončily zápasy Planá - Jindřichův Hradec, Písek - Soběslav a Olešník - Hluboká; Ševětín porazil Osek 2:0; Želeč rozstřílela 5:0 Rudolfov; Katovice - Čimelice 2:1; Dačice - Milevsko 1:0 a Protivín - Třeboň 2:0.

Tabulka:

Jak se promítly první jarní výsledky do tabulky krajského přeboru? V čele je Soběslav s 35 body a dotahuje se Želeč s 34 body. Třetí místo patří Čimelicím (31 bodů) a čtvrté Protivínu (29 bodů).

A co pozice týmů v suterénu krajského přeboru? Dvanáctý Osek má 17 bodů, třinácté Dačice také 17 bodů, čtrnáctý Olešník stylově 14 bodů, patnáctý Ševětín deset a tabulku uzavírá s osmi body Planá.

Kam v týdnu za sportem:

Program pro týden od 13. března je atraktivní. Sportovní fanoušci nebudou vědět, kam dřív skočit. Pondělí a úterý bude ve znamení semifinále play-off WSM ligy hokejistů mezi Motorem České Budějovice a Slavií Praha. Začátky zápasů jsou v 17.30 hodin.

Čtvrtfinále WSM ligy v sezóně 2016/17 hraje ČEZ Motor České Budějovice proti HC Zubr Přerov. První zápas vyhráli budějovičtí hokejisté 5:4 v prodloužení

V 18 hodin budou zahájeny ve středu a ve čtvrtek první dvě čtvrtfinálové bitvy volejbalistů Jihostroje České Budějovice. Tým přivítá Příbram.

V pátek ve Fortuna fotbalové lize hostí Dynamo České Budějovice od 18 hodin Sokolov. Táborsko změří v sobotu od 16 hodin síly doma s Olomoucí. Jihočechům na sportovních stadionech přejeme hodně štěstí.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.