Sportovní ozvěny: Na jihočeských silnicích se jela Rallye Český Krumlov, potřetí vyhrál Kopecký

22. květen 2017

Jan Kopecký je vítězem Rallye Český Krumlov. Fotbalistky Sparty vyhrály v Třeboni finále Českého poháru. Dvěma góly rozhodl divizní derby Matyáš Babka. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Česká elita se sešla na výstavišti v Českých Budějovicích, kde zahájila Rallye Český Krumlov. Na startu bylo 79 posádek, z toho 20 jihočeských. Závodníci chválili atmosféru, fanoušci se skvěle bavili.

Potřetí v řadě vyhrál Rallye Český Krumlov Jan Kopecký. Duo Černý - Černohorský skončilo těsně za medailemi, i když se svojí Škodou Fabia RS toužilo po pódiu. Petr Černý pochválil těžkou a technickou trať, které je mezi diváky nesmírně populární. „Není populární jen mezi diváky, ale i mezi námi. Je to jedna z mála soutěží, kde se opravdu hodně skáče,“ řekl.

Mezi fanoušky byly známé jihočeské osobnosti. Třeba generální manažer hokejového Motoru Stanislav Bednařík a sportovní manažer Petr Sailer, který byl dokonce na chvíli v kokpitu. Bednařík odvahu svého kolegy a všech pilotů ocenil. „Já bych si netroufl ani za volant, ani na sedadlo spolujezdce,“ komentoval.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Fotbalové divizní derby přineslo docela překvapení. Český Krumlov doma porazil Roudné 2:0. Oba góly dal Matyáš Babka. Potvrdil tak, že jablko nepadlo daleko od stromu, jeho otec totiž patřil k oporám Dynama. Dále Klatovy - Jankov 3:0 a Čížová vyhrála v Dobříši 5:2.

Fotbalistky pražské Sparty vyhrály Český pohár. Na perfektně připraveném trávníku v Třeboni, před velmi důstojnou diváckou kulisou porazily Slavii Praha 2:0. Úvodní gól zápasu a svůj poslední v kariéře vstřelila Iva Mocová. „Slavie je silný soupeř, vždycky je to takový boj, ale myslím, že jsme byly lepší a zaslouženě vyhrály. Je to krásné rozloučení,“ dodala.

Tabulka:

Tradičně se hrály zápasy krajského přeboru fotbalistů: Jindřichův Hradec - Želeč 4:0, Čimelice - Ševětín dokonce 6:0. Protivín - Písek 3:1 a nerozhodné výsledky Soběslav - Hluboká 2:2, Planá - Dačice také 2:2, Katovice - Osek 1:1. A dva nedělní duely Třeboň - Olešník 2:0 a Milevsko - Rudolfov 3:3.

První v Ondrášovka krajském přeboru je Soběslav (59 bodů), druhá Želeč (51 bodů) a třetí Katovice (48 bodů). V závěru je třináctý Písek (27 bodů), čtrnácté Dačice (26 bodů), patnáctý Ševětín (14 bodů) a poslední Planá (13 bodů).

Kam v týdnu za sportem:

Závěr týdne bude v Loučovicích, Dolním Dvořišti a Vyšším Brodě ve znamení oblíbeného fotbalového turnaje. Magic Cup 2017 přiláká pozornost předních mládežnických týmů. Hrát budou Slováci, Kanaďané, prostě bude to stát za to. Slavnostní zahájení je naplánováno na čtvrteční 19. hodinu na hřišti v malebných Loučovicích. Tak příjemný týden se sportem!

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio