Sportovní ozvěny: Mladí fotbalisté se utkali na turnaji, v Tchořovicích se sešli letci

8. květen 2017

Setkání ultralightů v Tchořovicích okořenil akrobatický pilot Martin Šonka. Jihočeský volejbal má další zlatou mistrovskou medaili. Talentovaní fotbalisté se sešli na turnajích. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Školáci v celé republice se aktivně hlásí k fotbalovému turnaji McDonalds Cup. Letošní ročník už je dvacátý v pořadí. „Každý rok je turnaj pro dvě kategorie - mladší od první do třetí třídy základní školy a starší pro žáky čtvrtých a pátých tříd. Letos máme dohromady asi 35 družstev, takže ta vlastní příprava je náročnější než turnaj samotný,“ upřesňuje ředitel okresního kola Tomáš Skolka.

S častým tvrzením, že dnešní děti se nechtějí hýbat, příliš nesouhlasí. „Myslím, že je to jen o rodičích, protože tady jsou děti nadšené. Podle mě platí, že pokud rodiče chtějí děti vést k jakémukoli sportu, je cesta volná,“ dodává Tomáš Skolka.

Ve starší kategorii McDonalds Cupu byla nakonec nejlepší Základní škola v Grünwaldově ulici v Českých Budějovicích. V mladší kategorii vyhráli školáci z Nerudovky.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Dynamo České Budějovice vyhrálo 3:0 v Prostějově. Táborsko navlas stejným výsledkem prohrálo v Pardubicích.

A ještě veliká volejbalová jihočeská radost. Devátý titul v řadě za sebou získaly hráčky Prostějova. Odchovankyně českobudějovického volejbalu Julie Kovářová se radovala počtvrté. „Můj čtvrtý titul v Prostějově byl určitě nejtěžší, ale také nejkrásnější, protože vyhrát v pátém zápase 3:2 na sety, to je úplně neuvěřitelné. Na obou stranách byly slzy, naštěstí na naší straně to byly slzy štěstí,“ komentovala.

Hvězdou setkání ultralightů v Tchořovicích u Blatné byl akrobatický pilot Martin Šonka. Profesionál a úspěšný sportovec pochválil i své kolegy amatéry: „Oni jsou úžasní, to je to hlavní letectví. Já jim strašně fandím a je dobře, že jsou takoví lidé, co mají svoje vlastní letadýlka a létají s nimi. My jsme byli letecká velmoc a je dobře, že v tom pokračujeme.“

Kam v týdnu za sportem:

Tahákem tohoto týdne, pokud si uděláte čas mezi zápasy mistrovství světa v hokeji, bude fotbalové derby mezi Dynamem a Táborskem. Jeho výkop byl stanoven na neděli na 17. hodinu. Tak příjemnou zábavu.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio