Sportovní ozvěny: Malý sledge hokejista touží vidět zápas NHL. Pomohl mu k tomu turnaj

12. červen 2017

V krajském přeboru fotbalisté pálili ostrými. Budvar aréna hostila světovou ligu volejbalistů. V Benátkách nad Jizerou hráli pro malého Filipa také Jihočeši. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Charitativní florbalový turnaj se odehrál v Benátkách nad Jizerou. Hlavním pořadatelem byl redaktor Českého rozhlasu Pavel Petr. „Hraje se pro jedenáctiletého Filípka Veselého, klučinu, kterému chybí obě dolní končetiny. Když se narodil, měl zdeformované nožičky. Podstoupil patnáct operací, ale ani ty mu končetiny nezachránily. On sám říká, že se mu ulevilo poté, co byl na amputaci. Teď hraje sledge hokej v Litvínově a jeho velkým přáním je vidět na vlastní oči zápas NHL. My se budeme snažit vybrat tolik peněz, aby se mu to splnilo,“ vysvětlil.

Na turnaj přijelo i mnoho Jihočechů, například hokejista Lukáš Sedlák, kdysi kapitán reprezentační dvacítky, dnes hráč NHL.

Pro Filípka se nakonec podařilo získat 217 tisíc korun. Přispěl také jeden z nejlepších fotbalových jihočeských obránců všech dob Martin Latka. „Já myslím, že to je smysl té akce, abychom pomohli lidem, co to opravdu potřebují. A každý, kdo se s tímhle dokáže vypořádat, má obrovský respekt,“ dodal.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Budvar aréna hostila světovou ligu volejbalistů. Česká republika porazila 3:2 Egypt, prohrála 0:3 s Nizozemskem a s Portugalskem vyhrála 3:0. Jan Hadrava po duelu s Nizozemci poznamenal, že soupeř, pokud patří do evropské špičky, byl prostě lepší než český tým: „Byl o třídu jinde, nepodali jsme optimální výkon, abychom jim mohli konkurovat.“

Hrál se ale i volejbal v minibalení. Areál Meteoru navštívilo celkem 935 nadšených dětí. Mezi nimi si turnaj v barveném minivolejbalu zahrála také Hanka Jaukerová. „Je to tady super, můžeme tu dělat hodně věcí, třeba beach. Na volejbale se mi nejvíc líbí, že je to týmová hra,“ chválila.

Tabulka:

O víkendu se tradičně hrálo další kolo Ondrášovka krajského přeboru: Ševětín - Soběslav 3:7, Písek - Jindřichův Hradec 1:7, Dačice - Třeboň 2:4, Olešník - Osek 1:2, Planá - Katovice 1:0, Protivín - Čimelice 1:1, Želeč - Milevsko 1:1 a Hluboká - Rudolfov 2:2.

V tabulce krajského přeboru je jasně v čele Soběslav (68 bodů), druhá Želeč (55 bodů) a třetí Katovice (51 bodů). Naopak spodní příčky patří Dačicím (26 bodů), Plané (16 bodů) a Ševětínu (14 bodů).

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio