Sportovní ozvěny: Jihostroj rozehrál finále extraligy, ve sportovní hale se tančilo

17. duben 2017

Jihostroj má za sebou první dva zápasy ve finále extraligy volejbalistů. Motor České Budějovice se statečně pere v baráži o hokejovou extraligu. Velký zápas na Velký pátek fotbalistů Roudného v divizi. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V kladenské hale se odehrála první dvě střetnutí finále extraligy volejbalistů. Soupeřem Kladna jsou České Budějovice. „Rozhoduje hodně víra ve vítězství nebo taková ta motivace. Nevím, kdo jí bude mít víc, myslím si, že Kladno,“ rozvyprávěl se bývalý trenér Kladna Jindřich Licek.

„Pro oba mančafty už je to úspěch, nejhůř mohou skončit druzí. České Budějovice tady mají spoustu hráčů, kteří ještě nikdy finále nehráli, tak pro ty je to zcela mimořádné. Titul jsme ale získali naposledy před třemi lety, tak by bylo dobré se vrátit k tomu, že Budějovice jsou hlavní město volejbalu,“ dodal Miroslav Čadil.

Po dvou zápasech je stav 1:1. Oba duely rozhodoval až pátý set, oba skončily stavem 15:13. První zápas ukončil přímým bodem z podání blokař Vladimír Sobotka. Míč si nadhodil za stavu 14:13 v pátém setu. „Říkal jsem si, že nebudu riskovat, že budu věřit naší obraně. A myslím, že to bylo trochu se štěstím,“ komentoval.

Sportovní ozvěny výsledkově:

V baráži o extraligu hokejistů Motor České Budějovice bohužel prohrál v Jihlavě 1:5 a soupeři mu bodově unikají.

Sportovní ozvěny vyrazily také na mistrovství jižních Čech v tanečním sportu. Na parketu se blýskl výrazem i výkonem Martin Fried a nezapomněl pochválit perfektně nachystanou sportovní halu: „Není to vůbec špatné, myslím, že v tomhle sále je to hezké.“

Budějovická sportovní hala hostila mistrovství jižních Čech v tanečním sportu

V semifinále ženské volejbalové extraligy má českobudějovický volejbal také zastoupení. Julie Kovářová v dresu Prostějova dvakrát porazila hladce Brno. Soupeře sice nepodceňuje, ale už myslí i na finále extraligy, kde by se ráda utkala s Ostravou. „Počítá se s tím, že prostě vyhrajeme a budeme ve finále. Jelikož s Olomoucí už jsme prohrály, tak bych asi radši Ostravu, ale mám takové tušení, že to bude ta Olomouc,“ řekla.

Přinášíme také fotbalový blok informací. Dynamo na jaře konečně zabralo. Vyhrálo ve Frýdku Místku 2:0. Táborsko prohrálo ve Znojmě 0:3.

Divizní Velký pátek byl ve znamení prohry Českého Krumlova s Admirou 0:3 a velké vítězství si připsal tým Roudného. Ten porazil Aritmu 3:0, také s přispěním gólové trefy Daniela Lercha, který se trefil na 2:0 těsně před poločasem a netajil se tím, že ho gól hodně potěšil. „Nojo, je to můj první gól po návratu z Rakouska, jsem za něj rád,“ řekl. Čížová vyhrála 2:1 po penaltách v Ostrově a Jankov porazil Sedlčany 2:0.

Ondrášovka krajský přebor: Soběslav - Třeboň 3:2, Želeč - Dačice 2:1, Olešník - Písek 5:1, Rudolfov - Planá 4:2, Ševětín - Katovice 0:1, Milevsko - Jindřichův Hradec 0:0 a Hluboká - Protivín 2:0.

Tabulka:

Po velikonočních zápasech je v čele tabulky krajského přeboru fotbalistů stále Soběslav, následují ji Čimelice a Katovice.

1. FK Spartak Soběslav (50 bodů)
2. SK SIKO Čimelice (41 bodů)
3. SK Otava Katovice (40 bodů)
4. Sokol Želeč (39 bodů)
5. SK Rudolfov (38 bodů)
6. TJ Hluboká nad Vltavou (34 bodů)
7. FK Protivín (32 bodů)
8. FK J. Hradec 1910 (30 bodů)
9. FC ZVVZ Milevsko (26 bodů)
10. Jiskra Třeboň (24 bodů)
11. TJ Osek (24 bodů)
12. FK Olešník (22 bodů)
13. FC Písek B (21 bodů)
14. Centropen Dačice (21 bodů)
15. SK Ševětín (14 bodů)
16. Sokol Planá nad Lužnicí (9 bodů)

Kam v týdnu za sportem:

V úterý pokračuje baráž o hokejovou extraligu. Motor od 17.30 hodin přivítá Jihlavu a už jde opravdu do tuhého. Ve středu od 18 hodin a ve čtvrtek od 17.20 hodin se bude hrát v jihočeské metropoli atraktivní finále extraligy volejbalistů. Už zápasy v Kladně stály za to, podobné to bude i v odvetách.

Motor České Budějovice

Fotbalisté Táborska ve středu od 17 hodin ve 23. kole Fortuna národní ligy přivítají Ústí nad Labem a Dynamo netradičně ve čtvrtek od 17 hodin hostí ostravský Baník. Tak tedy sportu zdar a tomu jihočeskému zvlášť!

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio