Společnost Bosch představila nový tomograf pro zjišťování kvality výrobků

5. září 2012

Až 400 nových pracovních míst do konce příštího roku vytvoří největší soukromý zaměstnavatel na jihu Čech, firma Bosch v Českých Budějovicích.

Ta vyvíjí a vyrábí komponenty do automobilů. V úterý slavnostně otevřela novou víceúčelovou halu za 230 milionů korun a představila nový přístroj, který bude sloužit především k zjišťování kvality výrobků Denox. To jsou dieselové systémy pro osobní a nákladní vozidla.

„Instalovali jsme velký CT tomograf, na kterém si můžeme prohlédnout bez destrukce výrobek i zevnitř. Je to investice za zhruba 12,5 milionu korun za jeden tento přístroj. Pro zajištění kvality a zajištění možnosti okamžitě analyzovat kvalitu dodávaných komponentů je bezpodmínečně nutný,“ říká technický ředitel společnosti Bosch České Budějovice Václav Pixa.

Vedení firmy Bosch si ale stěžuje na nedostatek technicky vzdělaných mladých lidí. Přesto se podle obchodního ředitele Milana Šlachty, letos už podařilo najít 80 vysokoškoláků s odpovídajícím zaměřením. Do konce roku chce firma získat dalších 50 a pracovní místa bude nabízet i příští rok. Chce se totiž dál rozšiřovat.

Spustit audio