Špatné základy a bourání stropů brzdí a prodražují stavbu domova pro seniory v Písku

26. leden 2023 08:06

Výstavba domova pro seniory v Písku má zpoždění. Práce v Sovově ulici začaly už před půl rokem. V novém sociálním zařízení vzniknou pokoje pro téměř šedesát seniorů a také velkokapacitní kuchyň. Stavební firma doufá, že se zpoždění podaří dohnat po oteplení.

„V přízemním podlaží momentálně vyhotovujeme příčkové zdivo a šachty pro vedení vzduchotechniky. Dále se pracuje na stavbě nového schodiště a budeme vyzdívat výtahové šachty,“ popisuje aktuální stav stavbyvedoucí Martin Voves.

Při pohledu zvenčí na bývalý dům dětí a mládeže, je vidět, co už je hotové. „Je vyhotovená nástavba, což bude čtvrté nadzemní podlaží. Dále máme hotovou základovou konstrukci pro přístavbu prvního podlaží,“ ukazuje Martin Voves.

Stavební práce mají zhruba tři týdny zpoždění. „Při odkrytí stropů ve třetím patře se zjistilo, jejich nosnost neodpovídá podmínkám pro nástavbu dalšího patra. Bylo nutné stropy strhnout a vystavět nové. Také kvalita odkrytých základů neodpovídala potřebám, a proto tam došlo k sanaci základů,“ vysvětluje místostarosta Michal Přibáň.

Tyto práce navýší rozpočet stavby o několik milionů korun, „Vícepráce, teď i odsouhlasené radou města, jdou do šesti milionů korun,“ potvrzuje Michal Přibáň. Zpoždění se podle stavbařů snad podaří dohnat, pokud se teploty udrží nad nulou.

Spustit audio

Související