Soutěžní recept z Dámské jízdy: Kuře po italsku

4. listopad 2016

Soutěž se seriálem Ohnivý kuře vyhlásil pořad Českého rozhlasu České Budějovice Dámská jízda. Díky ní se můžete podívat na natáčení nebo získat kuchařku. Stačí, když pošlete svůj recept na netradiční úpravu drůbeže.

Recepty posílejte na emailovou adresu damska.jizda@cb.rozhlas.cz nebo poštou na adresu Český rozhlas České Budějovice, U Tří lvů 1, 37001 České Budějovice. Na obálku napište heslo Dámská jízda - soutěž.

Do soutěže se zapojila také Marie Čužnová z Dubu u Prachatic. Její recept zveřejňujeme. Ze zaslaných receptů porota nakonec vybere ty nejzajímavější. Tři posluchačky vyhrají návštěvu natáčení seriálu Ohnivý kuře, další získají kuchařku s originálními recepty z tohoto gastronomického seriálu.

Kuře po italsku
Recept zaslala Marie Čužnová

Suroviny:
1 kilogram kuřete
1 šálek cibule
sůl, pepř
½ šálku česneku
¼ másla
kečup

Kuře rozčtvrtíme, osolíme, opepříme. Na dno pekáče rozložíme nakrájenou cibuli, na ni dáme kuře a navrch rozložíme česnek nakrájený na plátky. Do pekáče vylijeme malou sklenici jemného sladkého kečupu a stejné množství vody. Navrch dáme máslo.

Pečeme při 180-200 stupních zhruba hodinu. Pečeme dle velikosti kuřete. Je-li kuře větší, dáme větší sklenici kečupu, vody a také déle pečeme. Přidáme i více máslo, to dodává jídlu chuť.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio