Soutěž o jméno samce volavky rusohlavé!

13. leden 2012

ZOO Dvůr Králové nedávno informovala o dobrodružném cestování samečka volavky rusohlavé, který 26. srpna 2011 neplánovaně opustil její areál. Po dlouhém a nebezpečném putování po České republice byl odchycen a 21. prosince 2011 dovezen zpět.

To, že v přírodě přežil bez zdravotní úhony je téměř zázrak a tak si určitě zaslouží hezké jméno!

Návrhy na jméno volavky lze posílat do 12. února 2012.

Volavka rusohlavá - samec

Soutěž, kterou společně vyhlašují ZOO Dvůr Králové a Český rozhlas Hradec Králové, bude vyhodnocena v pořadu Českého rozhlasu Hradec Králové Radioporadna dne 23. února 2012.

Autor vybraného jména se může těšit na obrazovou encyklopedii Příroda, kterou jako hlavní cenu věnuje Knižní klub a dárky od zoologické zahrady i Českého Rozhlasu.

Návrhy na jméno se posílají na mail: propagace@zoodvurkralove.cz s názvem předmětu „volavka", popř. písemně na adresu Český rozhlas Hradec Králové, Havlíčkova 292/1, 500 02 Hradec Králové.

Účastníci mohou zaslat pouze jeden návrh jména, který by měl být odůvodněn a nejlépe souviset s dobrodružným zážitkem volavky.

autor: JMys
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.