Sobotní Noční linka: Protřepat, nemíchat...

25. srpen 2018

To je slavná věta agenta 007 Jamese Bonda. A právě dnes slaví Sean Connery, ten první a nezapomenutelný 007 své 85. narozeniny. Troufám si říct, že filmy právě s ním byly ty nejlepší (i když Pierce Brosnan taky nebyl k zahození).

Skotský herec narozený v Edinburghu je s věkem čím dál charismatičtější. A na filmy s ním se vždycky ráda podívám.

Jaké filmy máte rádi, jaký jste třeba viděli naposledy? A chodíte či chodili jste do kina? A máte u Vás letní kino? Zdá se mi jakoby zmizela, tak budu ráda, když se o nějakém dozvím.

A ona slavná věta: "Protřepat, nemíchat" mě logicky vede k další otázce - dodržujete pitný režim? Jaký nápoj Vás nejvíc osvěží? A máte recept na nějaké Vaše oblíbené pití?

To všechno bude v sobotní Noční lince zajímat Marcelu Vandrovou.

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.