Sobota: Změna životní cesty, proměna po návratu

16. duben 2016

Stalo se vám, že jste někam vkročili a od prvního okamžiku věděli, že vaše životní cesta nabere jiný kurz? Prožili jste výlet do jiného světa, z kterého jste se vrátili zcela změněni? Existuje nějaká událost ve vašem životě, zážitek, v jehož důsledku se vám proměnily hodnoty, názory, životní postoje?

Osud každého člověka je provázen momenty, které mají zásadní význam pro jeho další životní cestu. Zdánlivě obyčejná událost může být okamžikem zasvěcení, změnou životní cesty, počátkem vnitřní proměny. Často jde "jen" o setkání s někým inspirativním a jeho osobním svědectvím.

Mám zkušenost, že ty nejhlubší a nejtrvalejší změny se dějí vklidu, jakoby mimochodem. K těm nejzásadnějším životním proměnám člověk někdy dospěje v okamžiku, kdy by to vůbec nečekal, neprovázejí ho fanfáry ani zvědavé oči publika. O to silnější je ale proměna vnitřní. A jak to máte vy?

autor: David Hamr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.