Sobota: Dar z lásky - důkaz lásky?

14. únor 2015

Dostali jste někdy dárek z lásky, na který nikdy nezapomenete? Byl pro vás takový dar důkazem lásky vašeho partnera? A co vlastně za skutečný důkaz lásky považujete právě Vy? Je vůbec možné lásku něčím dokazovat?

Svátek zamilovaných, svatý Valentýn připadá na 14. února. Jedni tento svátek milují, druzí nenávidí, každopádně svátek sv. Valentýna udělá každý rok velký rozruch. Zamilované páry si navzájem darují přáníčka, dárečky, květiny, zvou se na romantické večeře... Pro někoho je ale hlavní den lásky 1. květen neboli 1. máj dle básně Karla Hynka Máchy, konzervativnější jedinci a páry zase tvrdí, že by se láska měla prokazovat po celý rok, a ne pouze jeden den v roce. Ale dá se vlastně láska dokázat? Co právě Vy považujete za důkaz lásky svého partnera? A dostali jste někdy od partnera dar z lásky, na který nikdy nezapomenete?


autor: zos
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.