Sobota: Co jste v průběhu let zmeškali?

28. listopad 2015

Někdo nakupuje každý den, jiní jednou za měsíc a potřebují k tomu auto, aby tu fůru věcí odvezli domů. Jistě, že základní potraviny nezbytně potřebujeme, mnohé z toho, čím naložíme v supermarketech vozík, jsou věci nutné k životu.

K této otázce mě přinutila moje pondělní cesta do Prahy. Měla jsem tam dlouho domluvenou schůzku s jedním významným lékařem. Měli jsme se sejít v 11:30. Vyrazila jsem z Brna žlutým autobusem už v sedm ráno, pro jistotu...

Popíjím kafíčko, zpomalujeme a potom, kousek za Jihlavou, stojíme. Napadl první sníh a před námi hromadná havárie dvou kamionů a asi jedenácti osobáků. Možná jste tuhle situaci viděli v TV...

Stáli jsme tam 5 hodin, všichni s mobily na uchu a vysvětlovali, proč zmeškají důležité jednání, jedna cestující plakala, letěla za dcerou do New Yorku a tím pádem jí propadla letenka. Můj pan profesor musel jít operovat, takže se schůzka nekonala.

A tak se ptám, zda jste i vy v životě něco zmeškali a jaký důvod k tomu byl? Chodíte včas na schůzky, návštěvy?

autor: Marcela Vandrová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.