Slalomová dráha v Českých Budějovicích přinesla Stanislavu Ježkovi před lety i letenku do Londýna

15. srpen 2022

Sportovní ozvěny začneme na umělé slalomové dráze v Českých Budějovicích. Tu navštívil Stanislav Ježek, předseda Českého svazu kanoistů a my byli s mikrofonem přímo u toho, když dorazil na mistrovství Evropy ve slalomu na divoké vodě juniorů a kategorie do 23 let.

„Strávil jsem tady spoustu dnů, týdnů a možná i měsíců,“ vzpomíná Stanislav Ježek na dobu svého aktivního závodění a mimo jiné dodává, že:

„Letenku na olympiádu do Londýna jsem si vyjel, nebo zasloužil, právě tady.“

Tabulku nahradíme připomenutím skvělého výsledku českých vodních slalomářů. Kateřina Švehlová je mistryní Evropy v kategorii juniorských týmů, Jakub Krejčí vyhrál individuální závod slalomářů do 23 let.                   

A ještě jeden předseda, dokonce šéf Českého olympijského výboru, Jiří Kejval přijel na jih Čech, přesněji na Lipno, kde probíhá Lipno sportovní festival 2022.

V rámci Lipno sport festivalu závodili kanoisté v maratonu. Vyhráli Jakub Adam a Kateřina Mílová. Ve veteránské kategorii D slavil zlato Tomáš Mareš.

A vy můžete na Lipno vyrazit také, protože Lipno sportovní festival 2022 potrvá až do neděle a pozor, v sobotu v jedenáct pojede na vyjížďku na kole i Jaromír Jágr a vy všichni aktivně můžete být přímo na trati v sedle bicyklu také.

Celé Sportovní ozvěny si poslechněte online.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio