Skvělý peeling pro ruce si můžete připravit i doma ze soli nebo cukru

26. únor 2016

Pořad Dámská jízda odměnil svou figurantku Janu, která během čtyř měsíců úspěšně nastartovala zdravý životní styl. Čekalo na ni setkání s nehtovou designérkou Janou Paraščincovou, která má v Českých Budějovicích Centrum krásy.

Figurantku Janu to potěšilo, protože přiznala, že v poslední době o své nehty moc nepečuje. „Dokud jsem chodila do zaměstnání, tak jsem se vypravila každý měsíc na manikúru. Doma se ale zanedbávám s tím, že stejně pořád něco umývám, pracuji na zahrádce, nemám na to čas,“ připustila.

To se ale podle Jany Paraščincové dá snadno napravit. „Paní Jana má krásná zdravá dlouhá lůžka, ale je vidět, že se delší dobu o nehty nestarala. Jsou docela zalámané, mají přirozené rýhování a také je celkově sušší pokožka. S tím vším ale můžeme něco udělat,“ řekla.

S návštěvnicí se dohodla na takzvaném permanentním lakování. „Bude mít přírodní nehty upravené do pěkného tvaru a pak je permanentně ošetříme. To znamená, že po dobu tří týdnů budou permanentně nalakovány a zároveň zpevněny,“ popsala.

Nehty vytvarovala do elegantního oválku a na takzvanou jednotřetinovou délku. Ta je totiž ideální pro každodenní činnosti. Dále paní Janě vyčistila nehty jemnou houbičkou. „Musíme odstranit přírodní mastnotu, jinak by lakování nedrželo. Dále je postup podobný jako při běžném lakování – použijeme podkladovou vrstvu, barvu a vrchní lak. Každou vrstvu ale musíme nechat vytvrdit pod lampou,“ dodává.

Paní Janě zároveň nabídla komplexní péči o ruce. „Hlavně teď v zimě nás všechny trápí suchost a taková nehezká vrásčitost, proto je důležitá pravidelná péče. Na ruce jsme nanesli jemný peeling a odstranili odumřelé buňky, dále do lůžek aplikovali speciální výživný olej a poté obě ruce dali do parafínové lázně. To je to velmi příjemná procedura,“ popisuje.

Peeling pro ruce si můžete jednoduše připravit i doma z běžných surovin. „Použijte jemnou mořskou sůl nebo cukr krupici, přidejte pár kapek olivového oleje a zakápněte trochou citronu. Peelingem promasírujte ruce, pak smyjte a dejte velkou vrstvu krému. Zabalte si ruce do igelitových pytlíků a ručníku. Po deseti minutách vmasírujte zbytek krému,“ radí Jana Paraščincová.

Takto pečovat o ruce by podle ní ženy měly jednou až dvakrát týdně. „V zimě ta pokožka opravdu hodně trpí. A další pravidlo, které pořád opakuji, zní: noste u sebe neustále krém,“ uzavírá.

Spustit audio