Skiareály ve vyšších polohách Šumavy hlásí kolem půl metru sněhu

28. prosinec 2018 10:07

Denní i večerní lyžování nabízejí skiareály na obou stranách Šumavy. V areálu Kobyla na Zadově leží na sjezdovkách kolem půl metru sněhu. Až do konce zimní sezony je podle mluvčího Petra Vondraše možné každý den lyžovat přes den i večer za umělého osvětlení, a to včetně Silvestra.

V provozu je také sousední areál U Horejšů. Na rodinné sjezdovce na nedaleké Kvildě je kolem 40 centimetrů sněhu. Od 26. prosince je možné lyžovat i na Nových Hutích, kde leží kolem 20 centimetrů sněhu.

Na Lipně mohou díky nočním mrazům provozovatelé zasněžovat přes noc, takže na sjezdovkách mají až 60 centimetrů převážně technického sněhu. Mluvčí Jiří Falout uvedl, že v provozu je celkem pět a půl kilometru sjezdovek a všechny lanovky. Kromě Silvestra nabízí Lipno také večerní lyžování.

Na rakouské straně Šumavy ve skiareálu Hochficht už se lyžuje

02524701.jpeg

V příhraničním skiareálu Hochficht v Rakousku zahájili lyžařskou sezonu. Pro návštěvníky je zatím připravených necelých pět kilometrů sjezdovek a v provozu je nová kabinová lanovka.

Kolem půl metru sněhu hlásí Martin Řezáč, mluvčí skiareálu Hochficht na rakouské straně Šumavy. Hochficht má v provozu kolem 20 kilometrů sjezdovek. Večerní lyžovaní je tam možné ale jen ve středu nebo v pátek. Dohromady kolem tří a půl kilometru sjezdovek mají k dispozici také návštěvníci areálu Sternstein.

Kdo se chce vydat na běžky, může vyrazit například kolem Zadova, Kvildy nebo Nových Hutí, kde jsou upravené desítky kilometrů tras. Stejné podmínky jsou na trase z rakouského Schönebenu těsně za hranicemi s Českem.

Spustit audio

Související