Sehnat poslance Roznera? Na zprávy neodpovídá a v domě, kde má mít kancelář, ho nikdo neviděl

28. květen 2018

Každý týden vysíláme v pátek po 15. hodině reportáže z regionálních kanceláří jihočeských poslanců. Problém nastal, když přišla podle abecedy řada na Miloslava Roznera z SPD. Poslance není možné sehnat.

Redaktor Filip Černý, který reportáže z poslaneckých kanceláří připravuje, se nejprve ve čtvrtek 10. května pokusil kontaktovat Miloslava Roznera na oficiální emailové adrese rozner@psp.cz. Druhý den zprávu ještě adresoval jihočeskému klubu SPD.

Když uplynuly čtyři dny bez odezvy, vydal se do domu v ulici U Černé věže v Českých Budějovicích. Webové stránky parlamentu tvrdí, že tam má Miloslav Rozner poslaneckou kancelář. Redaktor prošel všechna tři patra, a ať se zeptal kohokoli, nikdo tu Miloslava Roznera nikdy neviděl.

Jihočeští poslanci chtějí bonusy na dítě pro pracující, víc peněz do škol i lepší postavení samoživitelů

Debata jihočeských poslanců ve studiu České rozhlasu České Budějovice. Na snímku v popředí Jan Bartošek (KDU-ČSL)

Plány na následující čtyři roky, dálnice D3, změny na železnici, jaderná elektrárna Temelín. To jsou témata, o nichž mluvili jihočeští poslanci ve studiu Českého rozhlasu České Budějovice. Své názory představilo celkem šest politiků.

Po dalších několika dnech zkoušel sehnat poslance přes mluvčí strany SPD. Ta sice poslala telefonní číslo na asistentku Miloslava Roznera, telefon ale nikdo nezvedal.

Za dvě hodiny dostal Filip Černý od asistentky Olgy Švecové email s žádostí, aby předem napsal otázky, které chce poslanci pokládat. I když je zaslal, do pátku 25. května, kdy se reportáž měla vysílat, se žádné reakce nedočkal.

Podle informací z kanceláře Poslanecké sněmovny loni Miloslav Rozner čerpal vedle svého platu také náhrady. Za zhruba dva měsíce poslancování si přišel na necelých 137 tisíc korun náhrad, k tomu čerpal přes 30 tisíc korun na asistenty.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.