S návratem k tradičnímu pěstování jídla pomůže kniha Zelenina z ekozahrady

13. červen 2018

K radosti i soběstačnosti má podle autorů pomoci kniha Zelenina z ekozahrady. Napsali ji Jaroslav Svoboda a Lada Svobodová. Objemnou publikací zalistovala v pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová.

Kniha se se může stát biblí vašeho ekologického zahradničení. Jaroslav Svoboda získával své znalosti z oblasti permakultury a přírodních zahrad během zahraničních cest a po návratu do Čech se začal věnovat designu ekozahrad a rodových statků. Jeho ekozahradní a meditační kurzy jsou vyhlášené.

Kniha naučí, jak vyrobit produkty pro zdraví a doplňky do domácnosti z včelího vosku

Kniha Včelí vosk Petry Ahnertové, kterou vydalo nakladatelství Metafora

Jak si vyrobit domácí svíčky, mýdla, balzámy, krémy nebo peelingy popisuje kniha Včelí vosk. Její autorkou je Petra Ahnertová, vyšla v nakladatelství Metafora. Zalistovala jí Mirka Nezvalová v pořadu Dámská jízda.

Společně s Ladou Svobodovou slibuje, že v knize Zelenina z ekozahrady se dozvíte, jak vybudovat harmonický plodící ekosystém (od dvou záhonů až po velké záhonoviště).

Naučí, jak do něj kromě celoročně dostupné a zdravé zeleniny začleňovat také bylinky, okrasné trvalky, vodní záhony, letní kuchyni, ochranné zídky nebo venkovní koupací vanu. Zároveň čtenářům nabízí řadu tipů, jak úrodu chutně a snadno zpracovávat v kuchyni.

Spustit audio

Související