Rolády, rolky, záviny, šneky a další rolované pochoutky
Kuchařské čarování Petra Stupky bude celé zarolované. Jako předkrm stočí špenátovou roládku, do polévky dá rolky z palačinkového těsta, svitek ryby naplní přírodním sýrem, připraví bramborový závin s uzeným masem a jako dezert skořicové šneky. Načerpejte dávku kulinářské inspirace.
Související
-
Kuřecí roláda s žemlovou nádivkou
Svinutý plát masa s náplní se připravuje už stovky let. Svůj osvědčený recept má i autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Vyzkoušejte jeho kuřecí roládu.
-
Tažený a křehký závin s ovocem
Vrcholí ovocná sezóna, a tak se hodí tip na tradiční štrúdl, který obohatí sladký jídelníček. Upečte podle receptu Petra Stupky klasický závin, nebo těžší taženou variantu.
-
Rolované vepřové koleno na pivě a medu
Milovníky piva potěší recept kulináře Petra Stupky na rolované koleno. Bez oblíbeného nápoje se totiž neobejde. Ale pokrm bude chutnat i těm, kdo pivo příliš nevyhledávají.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.