Rok 2020 přivítají jihočeská města novoročními ohňostroji

31. prosinec 2019 13:16

Jihočeská města přivítají nadcházející rok 2020 novoročními ohňostroji. V Protivíně na Písecku bude tradičně jeden z největších. Město za něj zaplatí 650 tisíc korun.

Program na Masarykově náměstí v Protivíně začne koncerty a proslovem starosty krátce před 17. hodinou. Samotná světelná show je naplánována na 18. hodinu. Desetiminutový ohňostroj doprovodí skladby klasiků vážné hudby.

Hudební doprovod bude mít i ohňostroj v Třeboni. Program v 17.30 hodin zahájí koncert skupiny Trumpet Tune. Samotný ohňostroj uvidí lidé v 18 hodin. Představení plné barev bude doprovázet dramatická hudba.

V Jindřichově Hradci ještě před samotným ohňostrojem, který město nechá odpálit také v 18 hodin nad rybníkem Vajgar, uvidí lidé i projekci filmu Takoví jsme byli. V něm je shrnutý uplynulý rok.

Téměř čtvrthodinové představení připravili na přivítání nového roku ve Strakonicích. Lidé ho nad řekou Otavou uvidí rovněž v 18 hodin. Sledovat ho budou moci z mostu Jana Palacha a Katovické ulice, která bude pro dopravu zcela uzavřená.

Ohňostroj připravily i České Budějovice. Odpálí ho v 18 hodin u hvězdárny. „Bude to podívaná se světelnými vějíři, která potrvá 14 minut a bude umocněna hudebním doprovodem z díla Antonína Dvořáka. Důstojnou kulisu vytvoří i divácky atraktivní soutok řek Vltavy a Malše,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma. Za ohňostroj město zaplatí 200 tisíc korun.

Spustit audio

Související