Říká si 7krát3 a patří k největším objevům české hudební scény posledního roku

8. březen 2021 11:46

Českobudějovický zpěvák Štěpán Hebík před pár dny vystoupil spolu s Jiřím Kornem i v živém televizním hudebním přenosu Národ sobě - kultura tobě.

Samotný Jiří Korn ho vnímá jako talentovaného a pracovitého zpěváka. „Všechny jeho písně jsou nápadité a pěvecky propracované," uvedl pro Český rozhlas Jiří Korn.

„Já jsem si to užíval, protože jsme se na to docela připravovali a byl to zážitek i z toho pohledu, že to bylo v prostorách Národního divadla,” říká Štěpán Hebík mimo jiné k vystoupení.

Štěpán Hebík a Jiří Korn

Jeho hit Tygrovanej sprej má na Youtube už skoro půl milionu zhlédnutí. Na písni ze svého debutového alba spolupracoval Štěpán Hebík alias 7krát3 s Jiřím Kornem. Spolu s legendárním zpěvákem a klávesistou Ondřejem Pivcem vystoupil na konci února i v živém televizním vystoupení České Televize s názvem Národ sobě kultura tobě.

Teď se navíc Hebík dozvěděl, že je nominovaný v hlavní kategorii Sólový interpret roku v Cenách Anděl 2020 za své debutové album. V prestižním klání bude o sošku Anděla usilovat spolu s Jaromírem Nohavicou a Danem Bártou.

„Hudbu neberu jako soutěž, ale je to pro mě satisfakce, pocta,” dodává.

Album s názvem I vydal na začátku minulého roku. Na scénu už předtím vstoupil s pseudonymem 7krát3 s kontroverzním klipem Promiň. Jeho tvorba má nejblíže k R´n´B.

Jednatřicetiletý Štěpán Hebík je muzikou obklopený od dětství. Jeho otec Jiří Hebík zakládal ještě před rokem 1989 jednu z prvních reggae kapel u nás. Štěpán Hebík působil se svým bratrem Jakubem ve skupině Pub Animals. S ní získal žánrovou cenu Anděl v kategorii ska a reggae.

Štěpán Hebík pracuje jako fyzioterapeut. Vedle své českobudějovické ordinace má nahrávací studio, kde vzniká většina jeho písní. Letos chce Štěpán Hebík vydat druhé album a chystá spolupráci s dalšími osobnostmi.

Celou reportáž Petra Kubáta si poslechněte online, nebo si ji stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

autor: Petr Kubát
Spustit audio